ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

   70GAFS

EKTSjuni2023xx

01 Objava podgotvirelna 2022 23 webaaaa copy

prijava4abc

prijava4a

 

thumbnail FRU-Praga-POSTER

 

SkopjeProject

Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година по повод 60 години од земјотресот во Скопје

По повод 60 години од Скопскиот земјотрес и 110 години од раѓањето на јапонскиот архитект Кензо Танге, Архитектонски факултет, УКИМ во Скопје на 7-ми и 8-ми јуни, 2023 година ќе организира меѓународна научна конференција насловена „Проект Скопје“. Светските архитекти и истражувачи од Јапонија, Холандија, Грција, Италија, Полска и САД, 60 години по земјотресот и планот на Кензо Танге за Скопје, повторно во Скопје ќе разговараат за моќта на солидарноста, светската соработката, архитектурата и изградбата на разурнатите градови и заедници.

Повеќе: Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година

1
DSC_0143
DSC_0149
DSC_0151
DSC_0156_1
DSC_0163
DSC_0167
DSC_0168
DSC_0170
DSC_0174_1
DSC_0177
DSC_0180
DSC_0186

Фотографии од предавањето на доц. д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино насловено „Употреба, симбол, архитектонски елементи„ кое се одржа во амфитеатарот на АФС при УКИМ во Скопје на 9 мај 2023. Автор на фотографиите е Бојана Исијанин.

StokovniKuki2023

Poster Robilant

Ве покануваме на предавањето на доц. д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино со наслов „Употреба, симбол, архитектонски елементи“ кое ќе се одржи во вторник 9. мај 2023 год. со почеток во 20.00 часот во амфитеатарот на Архитектонскиот факултет Скопје.

Повеќе: д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино

MagisterskiApril2023b

IMG-dcd6bb29978c501aeb60124b7e953a21-V

 
KonkursEI-2
 
AseismicSummer1
AseismicSummer6
 
thumbnail Logo MEXT
MEXT scolarship
Erasmus
ERASMUS+ конкурс за студентска мобилност 2023-24
Erasmus
Еразмус+ Конкурс за академска мобилност на наставен кадар за учебната 2023-24 година
 

StudentEducation

 

Atelier Emona

 

logo ambasada

Конкурс за изработка на лого по повод 30-годишнина од дипломатските односи меѓу Италија и Северна Македонија

Democracy10

KonkursOkta

 
poster
 
Plakat
 
Konkurs2023
Konkurs2023 1 
повик за учество на меѓународен архитектонски конкурс во Црна Гора
 
SHARE Skopje 2022 - Poster A4 - updated 01.11.2022
 
Интерен Конкурс за избор на најдобри научници и уметник на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за 2021год.
Erasmus
Еразмус+ Конкурс за академска мобилност на наставен кадар за учебната 2022-23 година
 
titan2022 
 
Банер SoCoN aaa2022
 
MedjunarodenKoRasadnik 2
 

Studio2022
 
Erasmus 
ERASMUS+ конкурс за студентска мобилност 2022/23

слика

 
 10.FLUIDDesign forum "LEGO ERGO SUM"
 
Dizajn Zoja Erdeljan

naslovna slika

 
Allplan studentska edukacija Skopje
 
InoFeit
 
 
IDD2022-2
IDD5
IDDlink
IDDlinkReg

RockProject

Logo-With-text-Color1

Покана за работилница BAU EIT Pre-Jumpstarter 2022