ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

Упатство за инсталација на OFFICE365

Од поодамна Microsoft веќе не дава сериски броеви за лиценца на OFFICE365

Вашиот е-маил акаунт е верификуван од администраторот на факултетската лиценца и вие можете да инсталирате OFFICE365 на 5 уреди.

за почеток најавете се на нашата веб страница

www.arh.ukim.edu.mk

9

Во горниот десен агол имате линк до е-маил серверот кој сега е на MIcrosoft.

со десен клик на иконата ќе одберете опција Open link in incognito tab

10

Со најава на страницата на Microsoft со вашиот факултетски акаунт ( презиме.име@arh.ukim.edu.mk)

со генеричкиот password: Arh12345! ќе можете да ја промените вашата лозинка.

login1

Понатака со успешната најава ќе кликнете на линкот за инсталација на Office365

11

Kој се навоѓа во горниот десен агол од вашиот експлорер.

2

Ја одбирате првата опција Office365 apps.

3

Сега компјутерот бара дозвола за да го сними инсталацискиот програм во вашиот хард диск.

5

Потоа со клик на Run ја стартувате инсталацијата на Office365.

8

По завршување на инсталацијата ќе ги добиете најновите верзии на сите програми од Office365

Ви пожелувам пријатна работа.

Vladimir Stefanovski d.i.a.
SystemAdmin Iknow Admin webMaster AFS
tel. 023111632/222 mobtel. 078332663