ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

Упатство за Reset на лозинка на IKNOW и Office365 Finki

Појдете на нашата веб страна

www.arh.ukim.edu.mk

AFS2

И кликнете на иконата за E-Mail во горниот десен агол на вашиот претражувач

Ќе ви се отвори нов прозорец со најава на Microsoft.com

Login

Со клик на копчето LogIN ќе се најавите на Office 365 на серверите преку ФИНКИ Акаунтот

со вашиот кориснички профил ( име.презиме@arh.ukim.mk )

Login1

Доколку лозинката ви е валидна тогаш ќе ги добиете сите веб апликации на вашиот екран

Login2

Во случај системот да не ви ја валидира лозинката ќе морате да пристапите кон процес за ресет на лозинката

Кликнете на полето во десната страна на Заборавена лозинка

Login3

Ќе ви се отвори нов прозорец каде треба да го внесете вашето корисничко име

( име.презиме@arh.ukim.mk ) со кое сте регистрирани на Office365 FINKI.

За неколку минути ќе ви биде пратена порака на вашиот.

МАСТЕР E-MAIL ( презиме.име@arh.ukim.edu.mk).

Login4

 

Најавете се на нашата веб страница

www.arh.ukim.edu.mk

AFS

Во горниот десен агол имате линк до е-маил серверот кој сега е на MIcrosoft.

со десен клик на иконата ќе одберете опција Open link in incognito tab

Отворете го сандачето за електронска пошта OutLook

Пронајдете ја пораката од ФИНКИ за ресет на лозинка

Ресетирајте ја лозинката и најавете се на порталот на почетокот на процедурата

Ви пожелувам пријатна работа.

Vladimir Stefanovski d.i.a.
SystemAdmin Iknow Admin webMaster AFS
tel. 023111632/222 mobtel. 078332663

 

 

AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар