ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

РАБОТИЛНИЦИ

У П А Т С Т В О
 
За пријавување на Интерниот оглас за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител, кои се стекнуваат со погодноста за плаќање половина од износот на уписнината за прв циклус студии за учебната 2023/2024 година
 
Апликантите на Интерниот оглас треба да пополнат пријава (Прилог 1).
 
 
 

Повеќе: еден родител 2023

7-ми Ректорски форум на Југоисточна Европа и Западен Балкан во Ријека

Универзитетите како промотори на академското и научното обединување на регионот на Југоисточна Европа и Западен Балкан

На Универзитетот во Ријека на 4-ти и 5-ти Септември, 2023 година се одржа седмата средба на Ректорскиот форум на универзитетите од Југоисточна Европа и Западен Балкан.Основан во 2018 година, Ректорскиот форум на Југоисточна Европа и Западен Балкан опфаќа 30 универзитети од регионот и е посветен на унапредување на соработката меѓу универзитетите и научните институции во регионот.

Повеќе: 7-ми Ректорски форум на Југоисточна Европа и Западен Балкан во Ријека

IMG-dcd6bb29978c501aeb60124b7e953a21-V

SkopjeProject

Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година по повод 60 години од земјотресот во Скопје

По повод 60 години од Скопскиот земјотрес и 110 години од раѓањето на јапонскиот архитект Кензо Танге, Архитектонски факултет, УКИМ во Скопје на 7-ми и 8-ми јуни, 2023 година ќе организира меѓународна научна конференција насловена „Проект Скопје“. Светските архитекти и истражувачи од Јапонија, Холандија, Грција, Италија, Полска и САД, 60 години по земјотресот и планот на Кензо Танге за Скопје, повторно во Скопје ќе разговараат за моќта на солидарноста, светската соработката, архитектурата и изградбата на разурнатите градови и заедници.

Повеќе: Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година

 thumbnail EUROPAN 17

   

Отворен е повикот за учество на EUROPAN 17 за млади професионалци и мастер студенти (кои имаат Bachelor диплома), на тема: “Living cities/2 – Reimagining architectures by caring for inhabited milieus”. 

EUROPAN 17 обезбедува платформа за изработка на идејни проекти за 52 локации во градовите во 12 европски земји. 

Повеќе информации можете да добиете на веб страната:
www.europan-europe.eu