arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

thumbnail Poster IAS 24 web

 

01 Objava podgotvitelna 2024 2025

П О К А Н А

Ве покануваме на 26.6.2024 година (среда), да присуствувате на свеченото доделување на дипломи на студентите кои ги завршиле студиите на Архитектонскиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје.
Свеченоста ќе се одржи во амфитеатарот на Архитектонскиот факултет со почеток во 12.00 часот.


Од Деканатот

Фотографии од предавањето на архитект Саша Беговиќ од Хрватска насловено “Architecture as the Result of Thought and Practice” кое се одржа на 17. Мај 2024 во амфитеатарот на Архитектонскиот факултет Скопје.

sl.1
sl.10
sl.11
sl.12
sl.13
sl.14
sl.15
sl.16
sl.17
sl.18
sl.19
sl.2
sl.20
sl.21
sl.22
sl.23
sl.24
sl.25
sl.26
sl.27
sl.3
sl.4
sl.5
sl.6
sl.7
sl.8
sl.9

Автор на фотографија: Ева Живковиќ.

Plakat Sasa Begovic

 

 

 

IMG_7609_1
IMG_7617_2
IMG_7633_3
IMG_7659_4
IMG_7675_5
IMG_7684_6
IMG_7689_7
IMG_7690_8
IMG_7693_9
IMG_7696_10
IMG_7703_11
IMG_7711_12
IMG_7720_13
IMG_7738_14
IMG_7740_15
IMG_7782_16
IMG_7788_17
IMG_7801_18
IMG_7813_19
IMG_7816_20
IMG_7818_21

 

Отворањето на Центарот означува клучен момент во градењето на научната одличност и промоција на постдокторските истражувања на нашиот Универзитет со цел поттикнување на иновациите и промовирање на мултидисциплинарен пристап во научната работа во нашата земја и регионот на Југоисточна Европа и Западен Балкан.
Во рамки на настанот се одржа церемонија на отворање на ЦАПРИС УКИМ проследена со презентација на Центарот и промоција на Регионалната мрежа на центри за напредни студии (RECAS). ЦАПРИС УКИМ отвора извонредни можности за размена на знаење и поттикнување на партнерства кои ќе придонесат за унапредување на науката и истражувањето во нашиот регион.
Настанот се одржа на 22.03.2024 година, во просториите на Центарот лоциран во рамки на Архитектонскиот факултет Скопје. Автор на фотографиите е Ева Живковиќ.

Cirre-logo-2023

9th CONFERENCE OF INTERDISCIPLINARY RESEARCH ON REAL ESTATE SKOPJE, NORTH MACEDONIA, OCTOBER 10-11, 2024

 

MKD post social-media 1-1

Уживај во студентскиот живот и верувај во иднината

ALB post social-media 1-1

Shijo jetën studentore dhe beso në të ardhmen

ПостерГрадотКакоСцена
Градот како сцена: изведување на јавниот простор
 
KonkursEI-2
 
AseismicSummer1
AseismicSummer6
 
thumbnail Logo MEXT
MEXT scolarship
Erasmus
ERASMUS+ конкурс за студентска мобилност 2023-24
Erasmus
Еразмус+ Конкурс за академска мобилност на наставен кадар за учебната 2023-24 година
 

titan2022 
 
Банер SoCoN aaa2022
 
MedjunarodenKoRasadnik 2

 

 

StudentEducation

Atelier Emona

logo ambasada

Конкурс за изработка на лого по повод 30-годишнина од дипломатските односи меѓу Италија и Северна Македонија

Democracy10

KonkursOkta

 
poster
 
Plakat
Konkurs2023
Konkurs2023 1 
 
 

SHARE Skopje 2022 - Poster A4 - updated 01.11.2022

 

 
 
IDD2022-2
IDD5
IDDlink
IDDlinkReg

RockProject

logo-orizzontale-1320x250

Conference call Tallinn slika

 

NextBuilt

DaysOfOris21

fluid-9---profile-picture-fb-ig

 

ELEVATE INFO

facebook instagram

SwitzerlandConference

Swiss Government Excellence Scholarships for the Academic Year 2022/2023
Postdoctoral Scholarships
PhD Scholarships
Research Fellowship 

INDIS2021

thumbnail image001

Повеќе информации за конкурсот

Erasmus

КОНКУРС - ПРОГРАМА ЕРАЗМУС+

ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ

за академската 2021/2022 година