ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

   70GAFS

01 Objava podgotvirelna 2022 23 webaaaa copy

prijava4abc

prijava4a

 

thumbnail FRU-Praga-POSTER

 

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15

 

На 20ти мај 2023 година беше отворена 18-тата Меѓународна изложба за архитектура во ВенецијаLa Biennale di Venezia. Темата на годинешното Биенале еЛабораторија за иднината (Тhe Laboratory of the Future)под кураторство наганско-шкотската архитекткаЛесли Локо(Lesley Lokko)

Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје учествуваше воистражувањето„Нил како лабораторија“- NiLab,дел од Египетскиот павилјон, со проектот Обновување на [индустриски] екологии(Retrofitting [industrial] ecologies)на авторите Марија Мано Велевска, Слободан Велевски, Горан Мицковски, Благоја Бајковски и Ана Рафаиловска и соработниците Тамара Џерков, Мила Гавриловска, Димитар Милев и Фросина Станковска.

NiLab е проектраководен од Универзитетот Аин-Шамс во Каиро (Ain-Shams, Cairo) и универзитетот Медитеранеа во Реџо Калабрија(Università Mediterranea di Reggio Calabria) и отвара меѓународна дебата помеѓуархитекти,истражувачи и професори по архитектура од 24 универзитети од 10 различни земјиоколу теми поврзани со климатските промени, водните ресурси и одржливиот развој.

 

Автори на фотографиите се Мила Гавриловска, Слободан Велевски и Благоја Бајковски.

 

 

 

 

 

 

SkopjeProject

Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година по повод 60 години од земјотресот во Скопје

По повод 60 години од Скопскиот земјотрес и 110 години од раѓањето на јапонскиот архитект Кензо Танге, Архитектонски факултет, УКИМ во Скопје на 7-ми и 8-ми јуни, 2023 година ќе организира меѓународна научна конференција насловена „Проект Скопје“. Светските архитекти и истражувачи од Јапонија, Холандија, Грција, Италија, Полска и САД, 60 години по земјотресот и планот на Кензо Танге за Скопје, повторно во Скопје ќе разговараат за моќта на солидарноста, светската соработката, архитектурата и изградбата на разурнатите градови и заедници.

Повеќе: Меѓународна научна конференција „Проект Скопје“ во 2023 година

1
DSC_0143
DSC_0149
DSC_0151
DSC_0156_1
DSC_0163
DSC_0167
DSC_0168
DSC_0170
DSC_0174_1
DSC_0177
DSC_0180
DSC_0186

Фотографии од предавањето на доц. д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино насловено „Употреба, симбол, архитектонски елементи„ кое се одржа во амфитеатарот на АФС при УКИМ во Скопје на 9 мај 2023. Автор на фотографиите е Бојана Исијанин.

StokovniKuki2023

Poster Robilant

Ве покануваме на предавањето на доц. д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино со наслов „Употреба, симбол, архитектонски елементи“ кое ќе се одржи во вторник 9. мај 2023 год. со почеток во 20.00 часот во амфитеатарот на Архитектонскиот факултет Скопје.

Повеќе: д-р Манфредо ди Робилант од Политехничкиот Универзитет во Торино

MagisterskiApril2023b

IMG-dcd6bb29978c501aeb60124b7e953a21-V

Cirre-logo-2023

9th CONFERENCE OF INTERDISCIPLINARY RESEARCH ON REAL ESTATE SKOPJE, NORTH MACEDONIA, OCTOBER 10-11, 2024

 

MKD post social-media 1-1

Уживај во студентскиот живот и верувај во иднината

ALB post social-media 1-1

Shijo jetën studentore dhe beso në të ardhmen

ПостерГрадотКакоСцена
Градот како сцена: изведување на јавниот простор
 
KonkursEI-2
 
AseismicSummer1
AseismicSummer6
 
thumbnail Logo MEXT
MEXT scolarship
Erasmus
ERASMUS+ конкурс за студентска мобилност 2023-24
Erasmus
Еразмус+ Конкурс за академска мобилност на наставен кадар за учебната 2023-24 година
 

titan2022 
 
Банер SoCoN aaa2022
 
MedjunarodenKoRasadnik 2