ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

Архитектонска изложба „Скопје: нови индустрии на стари локации“

Повеќе: Архитектонска изложба „Скопје: нови индустрии на стари локации“

Ran550

Почитувани,

Ве покануваме на јавното предавање на Ран Голдштајн од Bar Ilan Center for Smart Cities од Рамат Ган, Израел со наслов “Why do we have only smart (ass) cities?.Предавањето ќе се одржи во вторник, 14.03.2023 година, со почеток во 19.00 часот во амфитеатарот на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој е член на Центарот за паметни градови Бар-Илан, одговорен за сложени соработки кои бараат креативност и размислување надвор од рамката. Исто така е активен и во обезбедување на консултантски услуги за технолошки компании за адаптација на производи и стратегии за развој на бизнисот, реализира предавања и работилници за промовирање на иновациите, одржливоста и паметните градови.

 

1 POSTER-GAZMEND1

Почитувани,
Ве покануваме на јавното предавање на Газменд Ајруловски од Intelligent Network Solutions со наслов Digital Twin Concepts. Предавањето ќе се одржи во четврток, 09.03.2023 година, со почеток во 19.00 часот во амфитеатарот на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.
Газменд Ајруловски е извршен директор со повеќе од 20 години работно искуство кој сè уште сака да пишува кодови. Инженер во срцето, љубител на стари рачни часовници со посебна врска со шахот и кошарката. Тој е ко-основач на INS, софтверска компанија која испорачува извонредност во ГИС уште од 2007 година.
Архитектонски факултет Скопје

PLAKAT-JADRO 06.02.23

1
2
3
  

Raspored2023

KonecnaVtorCiklus2023

PreliminarnaVtorCiklus23

  

Фотографии од отворањето на 21. Изложба на архитектонски студија – ИАС 21 на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Изложбата се отвори на 15 февруари 2023 година. Автор на фотографиите е Мила Гавриловска

Постер 2023 1

VtorCiklus

TemiMag2023

FSS