ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

VtorRok2022

VtorUpisenRokPrvCiklus251

InformaciiUpis2022

Konecna-PrvCiklus-2022-23

Preliminarna2022-2023

Prigovori

 

Upisi20222

PrvCiklus-1

 

 

 prv          Upatstvo22-3

 

 

VtorCiklus-1

 

vtor

 

 

Lars Lerup

Предавање 1

Предавач:      Prof. Lars Lerup;

Тема:              The Life and Death of Objects - Autobiography of a Design Project;

Датум:            4 јули 2022 година;

Време:            16.30 часот;

Линк:              https://us02web.zoom.us/j/81983043114

Nicolas J.A. Buchoud

Предавање 2

Предавач:      Nicholas J.A. Buchoud;

Тема:              STUPID VILLAGE World Crises & the Predicament of Sustainability

Датум:            6-ти јули 2022 година;

Време:            21.00 часот;

Линк:              https://us02web.zoom.us/j/88308350433

Web Poster Summer School 2022 

01 Objava podgotvirelna 202

Giovanni Bottini-Poster Lecture

Почитувани колеги,

Со задоволство Ве покануваме на предавањето на реномираниот м-р Џовани М. Ботини, претседател на управниот одбор и директор на Систематика, компанија од Милано, Италија, која има повеќедецениско искуство во изработка на современи сообраќајни модели и решенија, студии, анализи и транспортни планови кои се движат во рангот од национални транспортни системи во повеќе држави во светот, низ сообраќајни планови за одржлива урбана мобилност до сообраќајни решенија во соработка со реномирани светски архитекти.
Предавањето ќе се одржи во понеделник, 30-ти мај, 2022 година со почеток во 14.00 часот во амфитеатарот на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Slika za AF web COST

Архитектонскиот факултет во Скопје е дел од организацијата на серија работилници кои се одржуваат во рамките на меѓународниот научен проект COST Action 18126 – Writing Urban Places. New Narratives of the European City раководен од Техничкиот универзитет во Делфт (TU Delft). Работилницата во Скопје носи наслов Skopje Brutalism Trail и ќе се реализира во соработка со АКТО фестивалот за визуелни и изведувачки уметности со гости и тутори од повеќе земји. Повеќе за темата на работилницата како и апликација за учество може да се добие на овој ЛИНК.
*На работилницата може да земат учество студенти од четврта и петта година како и студентите на докторските студии на Архитектонскиот факултет Скопје