ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

ТЕМИ МАГИСТЕРСКИ

X семестар - зимски семестар 2014/2015

Проф. д-р Минас Бакалчев

Проф. д-р Митко Хаџи-Пуља

  • АРХИТЕКТУРА И КУЛТУРА, ИНТЕРПОЛАЦИИ ПОМЕЃУ ПОСТОЕЧКИ ОБЈЕКТИ/ПРОСТОРИ СО РАЗНОРОДНИ ПРОГРАМСКИ СОДРЖИНИ

  • АРХИТЕКТУРА И КУЛТУРА, ВНАТРЕШНА АРХИТЕКТУРА, РЕПРОГРАМИРАЊЕ НА ПОСТОЕЧКИ АРХИТЕКТОНСКИ ОБЈЕКТИ/ПРОСТОРИ

  • АРХИТЕКТУРА ВО ПРИРОДА И ПРИРОДАТА ВО АРХИТЕКТУРАТА
 
       Проф. д-р Иванка Кировска
 
 
Проф. д-р Анета Христова-Поповска

 Доц. д-р Александар Радевски

 Доц. д-р Михајло Зиноски

  • ТРАНСФОРМАТИВНИ ТИПОЛОГИИ-ИСТРАЖУВАЊЕ НА АРХИТЕКТОНСКИ КОНЦЕПТИ НА ПРОГРАМСКИ ИНТЕГРИРАНИ ОБЈЕКТИ ОД ОПШТЕСТВЕН КАРАКТЕР

Доц. д-р Марија Мано-Велевска

Доц. д-р. Јован Ивановски

Проф. д-р Јасмина Сиљаноска

  • КРАЈБРЕЖНИ УРБАНИ ТРАНСФОРМАЦИИ
Проф. д-р Влатко П. Коробар
       Доц. д-р Дивна Пенчиќ
Проф. д-р Мирослав Грчев
Проф. д-р Владимир Арсовски
Проф. д-р Јасмина Сиљаноска
       Доц. д-р Дивна Пенчиќ
  • НОВ УРБАН БЛОК

Проф. д-р Виктор Пајвански

Доц. д-р Дивна Пенчиќ

  • ОДРЖЛИВО СОСЕДСТВО

Доц. д-р Слободан Велевски

Доц. д-р Огнен Марина

  • ХИБРИДНИ ОБЈЕКТИ: МОДЕЛ НА ОДРЖЛИВ РАСТ

Доц. д-р Страхиња Трпевски

  • ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ОБЈЕКТИ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР-ШКОЛИ И ГРАДИНКИ, ГРАДБА И РЕКОНСТРУКЦИЈА

Доц. д-р Елизабета Касапова

  • АКТИВЕН ПРИСТАП КОН ГРАДИТЕЛСКОТО НАСЛЕДСТВО
AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар