ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

ТЕМИ СТУДИЈА

VII семестар - зимски семестар 2014/2015

 

Студио 7/1  
ХОТЕЛ РАДОЖДА: НА ГРАНИЦА
Локација:
Село Радожда, Струга
Педагошки тим:
Проф. д-р Минас Бакалчев и Асс. м-р Саша Тасиќ

 

Студио 7/2  
ОТВОРЕН ТРГОВСКИ ОБЈЕКТ-ГРАДСКИ ПАЗАР
Локација:
Битпазар, Скопје, Населба Ново Лисиче, Скопје и Населба Бардовци, Скопје
Педагошки тим:
Доц. д-р Михајло Зиноски, Асс. М-р Мери Батакоја

 

Студио 7/3
ПОГОН ЗА ПРЕРАБОТКА НА КОМУНАЛЕН ГРАДСКИ ОТПАД – ЦЕНТАР ЗА РЕЦИКЛАЖА
Локација:
Скопје
Педагошки тим:
Доц. д-р Александар Радевски и Горан Мицковски

 

Студио 7/4  
РЕОНСКИ ПАРК ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
Локација:
Населба Ѓорче Петров, Скопје
Педагошки тим:
Доц. д-р Дивна Пенчиќ
 

 

 

 

ИНТЕГРАТИВНО СТУДИО

IX семестар - зимски семестар 2014/2015

 

 
ЕКСТРЕМНО ДОМУВАЊЕ: ПРИМЕРОЦИ - ВЕЛЕС
Локација:Велес
Педагошки тим:
Проф. д-р Минас Бакалчев и Асс м-р Саша Тасиќ
 

ОБРАСЦИ НА РАСТ: МИКРОГРАД

Локација: Скопје

Педагошки тим: Доц. д-р. Слободан Велевски, Доц. Д-р. Марија Мано Велевска, вон. Проф. Д-р. Огнен Марина

 
 
 
ВАРИЈАЦИИ НА ТЕМА: ХИБРИДНИ ТИПОЛОГИИ ЗА УРБАНО ДОМУВАЊЕ
Локација: Скопје
Педагошки тим:
Проф. д-р Митко Хаџи-Пуља
Проф. Даниел Серафимовски
 
 
МАРИНА ОХРИД 300
Локација: Извидничка плажа, Охрид
Педагошки тим:
Проф. д-р. Виктор Пајвански
 
 
МЕСТО-АРХИТЕКТУРА-ПРОГРАМА
Локација: Стара чаршија, Струга
Педагошки тим:
Доц. д-р. Михајло Зиноски