ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

VISITING PROFESSORS
 
 
Associate Professor
TU Delft, Faculty of Architecture and Built Environment, Netherlands
Course: Integrative studio
Visiting professor: IX semester/fall semester 2014 – 2015
 
Alessandro Armando
Associate Professor
Department of Architectural Design, Politecnico di Torino, Italy
Course: Integrative studio
Visiting professor: IX semester/fall semester 2014 – 2015
 
Professor
Norwegian University of Science and Technology (Professorship) / Oslo School of Architecture and Design(Professorship)
Course: Summer school 2014
 
Professor
Faculty of Architecture, Belgrade University
Course: Architectural Studio 6
Visiting professor: VIII semester/spring semester 2014 – 2015
 
Daniel Serafimovski
Course: Iintegrative studio
Visiting professor: IX semester/fall semester 2014 – 2015

ВИЗИТИНГ ПРОФЕСОРИ

 

 

Klaske Havik

Associate Professor

TU Delft, Faculty of Architecture and Built Environment, Netherlands

Предмет: интегративно студио

Визитинг професор: IX семестар/ зимски семестар 2014 – 2015
 
 
 
Associate Professor
Department of Architectural Design, Politecnico di Torino, Italy

Предмет: интегративно студио

Визитинг професор: IX семестар/ зимски семестар 2014 – 2015

 
 
 
Professor
Norwegian University of Science and Technology (Professorship) / Oslo School of Architecture and Design(Professorship)

Предмет: летна школа 2014

 

Mirjana Lozanovska

Professor
Faculty of Sci Eng & Built Env, Department: School of Archit. & Built Env.
 
 

 Antonio Petrov

Assistant Professor
The University of Texas at San Antonio

 

 
Професор
Архитектонски факултет, Универзитет у Београду

Предмет: архитектонско  студио 6

Визитинг професор: VIII семестар/ летен семестар 2014 – 2015

 

 
Предмет: интегративно студио
Визитинг професор: IX семестар/ зимски семестар 2014 – 2015
 
 
 
 
Professor
Architectural Association School / London (1998–2001),  University College London (2010 – )
 
Professor
| University of Ljubljana | Faculty of Architecture |
 
 

Зоран Лазовиќ

Професор

Архитектонски факултет, Универзитет у Београду,

Arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura i metodologija projektovanja

 


Универзитет “ Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
А Р Х И Т Е К Т О Н С К И Ф А К У Л Т Е Т
ГОДИШЕН КАЛЕНДАР И НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ
ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА Зимски семестар


16.09.2013 Почеток на новата академска 2013/2014 - прв академски час за студентите од I година
16.09 – 25.10.2013 Настава (шест седмици)
11.10.2013 Неработен ден (11-ти Октомври)
19.10.2013 Работна сабота според распоред за петок (за 11-ти Октомври)
23.10.2013 Неработен ден (Ден на мак.револуционерна борба)
28.10.2013 – 01.11.2013 Колоквиумска недела
04.11 – 13.12.2013 Настава (шест седмици)
16.11.2013 Работна сабота според распоред за среда (за Денот на мак. револуционерна борба, 23-ти Октомври)
30.11.2013 Работна сабота според распоред за понеделник (“Св. Климент Охридски”)
09.12.2013 Неработен ден (“Св. Климент Охридски”)
16.12. – 20.12.2013 Колоквиумска недела
23.12. – 31.12.2013 Студио
01.01.2014 – 07.01.2014 Новогодишни и Божиќни празници
08.01.2014 – 28.01.2014 Јануарска испитна сесија
29.01.2014 – 31.01.2014 Заверка на зимскиот и запишување на летниот семестар Летен семестар
03.02.2014 – 14.03.2014 Настава (шест седмици)
17.03.2014 – 21.03.2014 Колоквиумска недела
24.03.2014 – 02.05.2014 Настава (шест седмици)


12. 04.2014 Работна сабота според распоред за понеделник (Велигден, втор ден Велигден)
21.04.2014 Неработен ден (Велигден, втор ден Велигден)
26.04.2014 Работна сабота според распоред за четврток (за 1-ви Мај)
01.05.2014 Неработен ден (1-ви Мај)
05.05. 2014 – 09.05.2014 Колоквиумска недела
12.05.2014 – 23.05.2014 Студио
24.05.2014 – 30.05.2014 Стручни екскурзии
02.06.2014 – 27.06.2014 Јунска испитна сесија
15.08.2014 – 05.09.2014 Септемвриска испитна сесија
08.09.2014 Неработен ден (Ден на независноста)
09.09.2014 – 15.09.2014 Заверка на летниот и запишување на зимскиот семестар


 

ДЕКАНАТ

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
Архитектонски факултет
Булевар Партизански одреди, бр. 24
1000, Скопје

 

Декан:

редовен професор
Декан

тел. 389 2 3164 974,
тел./факс 389 2 3116 367
тел. 389 2 3116 328/128
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Продекани :

д-р Бојан Каранаков
вонреден професор

продекан за настава и студентски прашања

тел. 389 2 3164 974,
тел./факс 389 2 3116 367
тел. 389 2 3116 328/137
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

д-р Ана Тромбева Гаврилоска
редовен професор
продекан за финансии

тел. 389 2 3164 974,
тел./факс 389 2 3116 367
тел. 389 2 3116 328/127
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 


Секретар:

Лилјана Христова-Јаневска
тел./факс 389 2 3116 367
тел. 389 2 3116 328/160
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Повеќе артикли...

  1. Деканска управа
AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар