ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

ПРВ АКАДЕМСКИ ЧАС НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ

Прв академски час за учебната 2017/2018 година на 68-та генерација новозапишани студенти на Архитектонскиот факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во СкопјеНа 15.09.2017 година, на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје се одржа првиот академски час за учебната 2017/2018 година, со свечено доделување на индексите на 68-та генерација новозапишани студенти во прва година.

Пред многубројните присутни на настанот: студенти, професори, соработници и гости, свое поздравно излагање имаа проф. д-р Огнен Марина - декан на Архитектонскиот факултет во Скопје, проф. д-р Биљана Ангелова, проректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, како и доц. д-р Јован Ивановски, продекан за наставно-научни и студентски прашања на Архитектонскиот факултет во Скопје.

Потоа следуваше церемонијата на доделување на индексите, по што новите студенти заедно со своите професори направија обиколка низ факултетската зграда со цел да се запознаат со нејзините просторно-програмски единици.

Церемонијата на првиот академски час заврши со колективна фотографија на студентите и дел од професорите пред главниот влез на Архитектонскиот факултет во Скопје.

 

(фотографии: Елена Фиданска)
AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар