ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

ГОДИШЕН КАЛЕНДАР
ЗИМСКИ СЕМЕСТАР  2014-2015

kalendarTabelaZimski

15-IX- 2014              Почеток на учебна година
15-IX24-X-2014     Настава (шест седмици)     
27- 31-X-2014          Колоквиумска недела
3-XI12-XII-2014     Настава (шест седмици)
1519-XII-2014       Колоквиумска недела
2230-XII-2014       Недела на студио
01 07-I-2015          Новогодишни и Божиќни празници
08– 28-I-2015          Јануарска испитна сесија
29– 30-I-2015          Заверка на зимскиот / запишување на летен семестар

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ*

23-X-2014                Ден на македонска револуционерна борба
08-XII-2014              Свети Климент Охридски
01- 07-I-2015            Новогодишни и Божиќни празници
19-I-2015                 Богојавление (Водици)

 *)ДЕНОВИ КОИ СЕ ОДРАБОТУВАТ

18-X-2014               работна сабота според распоред од четврток (23 октомври-Ден на македонската револуционерна борба)
13-XII-2014             работна сабота според распоред од понеделник (8 декември – Свети Климент Охридски)

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА ВЕРСКИТЕ И ЕТНИЧКИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВИДЕТЕ НАУНИВЕРЗИТЕТСКИОТ КАЛЕНДАР

ГОДИШЕН КАЛЕНДАР
ЛЕТЕН  СЕМЕСТАР  2014-2015

kalendarTabelaLeten

2-II- 13-III-2015        Настава (шест седмици)     
16 – 20-III-2015        Колоквиумска недела
23-III – 1-V 2015       Настава (шест седмици)
11- 15-V-2015           Колоквиумска недела
18 – 27-V-2015         Недела на студио
15-V – 26-VI-2015    Јунска испитна сесија
17- VIII – 04-IX-2015Септемвриска испитна сесија
 1– 14 - IX-2015       Заверка на летниот / запишување на зимскиот семестар

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ*

10-IV-2015                Велики Петок
13-IV-2015                Велигден, втор ден Велигден
01-V-2015                 1-ви Мај
24-V-2015                 Св. Кирил и Методиј свесловенски просветители
16-VI-2015                 Рамазан Бајрам
02-VIII-2015              Ден на републиката
08-IX- 2015               Ден на независност


*)ДЕНОВИ КОИ СЕ ОДРАБОТУВАТ (+НЕДЕЛА)

04-V-2015               Одработување за понеделник, втор ден Велигден
05-V-2015               Одработување за четврток, 1-ви Мај
06-V-2015               Одработување за петок, Велики Петок

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ЗА ВЕРСКИТЕ И ЕТНИЧКИТЕ ЗАЕДНИЦИ ВИДЕТЕ НАУНИВЕРЗИТЕТСКИОТ КАЛЕНДАР

download Годишен Календар.pdf