ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

СТУДИО VII СЕМЕСТАР  2015/2016

Студио 7/1
ОСТРОВ-ХОТЕЛ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
Локација:Охрид / Педагошки тим: Проф. Д-р Минас Бакалчев и Доц. Д-р. Саша Тасиќ

Студио 7/2    
НОВ ГРАДСКИ ПЕЈСАЖ-ПРЕНАМЕНА НА НАПУШТЕН ОБЈЕКТ ОД СКОПСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА
Локација: Мичурин, Скопје / Педагошки тим: Доц. д-р Михајло Зиноски,

Студио 7/3
ВИНАРСКА ВИЗБА СО ПРАТЕЧКИ СОДРЖИНИ
Локација: Скопје / Педагошки тим:  Доц. д-р АлександарРадевски и Горан Мицковски

Студио 7/4
УРБАНИСТИЧКО СТУДИО    
Локација: Скопје / Педагошки тим: Проф. д-р Владимир Арсовски


ИНТЕГРАТИВНО СТУДИО IX СЕМЕСТАР  2015/2016


7-ТЕ ЈАВОРИ-ТАКТИКА НА ТРАНСФОРАМЦИЈА НА СТАНБЕНАТА ТЕКСТУРА
Локација:Велес / Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев и Асс.д-р Саша Тасиќ

ОБРАСЦИ НА РАСТ: МИКРОГРАД
Локација: Скопје / Педагошки тим: Доц. д-р. Слободан Велевски, Доц.д-р. Марија Мано Велевска, вон. проф. д-р. Огнен Марина


АРХИТЕКТОНСКИ ТРАНСКРИПТ-ИСТРАЖУВАЊЕ НА МОРФОСИНТАКСИЧКИТЕ ПРАВИЛА НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ЈАЗИК НА АРХИТЕКТУРАТА
Локација: С. Љубојно, Преспа / Педагошки тим: доц. д-р Михајло Зиноски

ПРОСТОРНО ПРОГРАМСКА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА НАПУШТЕНИ ИЛИ ИСКОРИСТЕНИ ИНДУСТРИСКИ ЛОКАЦИИ
Локација: Скопје / Педагошки тим: Доц. д-р. Александар Радевски, Горан Мицковски

УРБАН ХАБИТАТ
Педагошки тим: Проф. д-р. Виктор Пајвански