ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

WorldClient

 

Почитувани корисници на E-mail сервисот на доменот arh.ukim.edu.mk

од 5 мај 2021 година одпочнавме процес за мигрирање на нашиот сервис на серверите на Microsoft.

од 10 мај 2021 година ќе стартуваат префрлувањата на сите стари е-мејлови на новите сервери, и доколку некои мејлови недостасуваат ве молиме за трпение.

Процесот ќе трае две недели поради количината на податоци.

Сите мејлови пратени и примени до среда 19 мај 2021 година ќе бидат сочувани во архивата на компјутерскиот центар на А.Ф.

Сите лозинки од кои не се доволно сигурни ( 12345, ABCDEF,......) ќе бидат заменети со нови поради системска сигурност.

Лозинките мора да содржат најмалку 8 карактери, Голема буква, мала буква, Бројка и Знак.

Ви пожелувам пријатна работа.

 

 
ИЗБОРИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВИ НА ФАКУЛТЕТСКОТО СТУДЕНТСКО СОБРАНИЕ
НА АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ - 2020/2021 ГОДИНА
 

 

 
Одлука за распишување избори за ФСС на АФС 2020-2021
Одлука за изменување на одлуката за распишување на избори за претседател и членови на Факултетското собрание на Архитектонскиот факултет во Скопје
 
Упатство за избор на претседател и членови на ФСС_АФ 2020_2021.pdf
Упатство за електронско гласање за претседател и членови на ФСС на Архитектонскиот факултет
 
Избирачки список - ПРВА студиска година
Избирачки список - ВТОРА студиска година
Избирачки список - ТРЕТА студиска година
Избирачки список - ЧЕТВРТА студиска година
Избирачки список - ПЕТТА студиска година
 
Одлука за распишување избори за ФСС на АФС 2020-2021
 
01 Првични резултати - I ПРВА година
02 Првични резултати - II ВТОРА година
03 Првични резултати - III ТРЕТА година
04 Првични резултати - IV ЧЕТВРТА година
05 Првични резултати - V ПЕТТА година
06 Првични резултати - ПРЕТСЕДАТЕЛ
 
Конечни резултати - Одлука Изборна комисија
 
Одлука за избор на претседател и членови на ФСС

Gradovite i privremeniot urbanizam

 

Предавање на проф. Лорен Андерс, кое во понеделник, 9.12.2019 година со почеток во 18.30 часот ќе одржи во Музејот на соверемената уметност во Скопје.
Предавањето насловено „Градовите и привремениот урбанизам“ се однесува на прашањето како „привремениот урбанизам“ (temporary urbanism) може да претставува одговор на специфичните потреби на градовите, односно да биде пристап кон трансформацијата на нивните социо-економски простори и урбани контексти. Значењето и практикувањето на привремениот урбанизам, покрај од архитекти и урбанисти, исто така станува податлив и применуван од уметници во нивното делување и креирање на содржини и пораки во јавните простори на градовите. 
 
Лорен Андрес е професор по Урбани Студии на Универзитетот во Лондон (UCL University College London) Велика Британија. Нејзините истражувачки и академски интереси се фокусираат на урбаната географија и урбаното планирање во различни просторни и временски опкружувања. Ова ја подразбира динамиката на социјалните, политичките и економските промени во градовите и нивното влијание на различните простори, како и урбаната и животната средина. Нејзините публикации се застапени во престижни списанија како Urban Studies, Environment and Planning А, Urban forum, Regions, International Journal of Urban and Regional Research, Regional studies. Андрес има комплетирано тринаесет меѓународни интердисциплинарни истражувачки проекти во Европа, Јужна и Источна Африка и Бразил.
Секретар
Контакт: Лилјана Христова Јаневска
Teл: 3 116 328 локал 104
Мобилен:075 219 948 e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Деканат
Контакт: Елизабета Кулеванова
Teл: 3 116 367
 
Студентска служба
Контакт: Анета Трпковска
Тел: 3 116 328 локал 107
Мобилен: 075 219 958 e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Архива
Контакт: Манаковиќ Шамакоска Зиска
Тел: 3 116 328 локал 103
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Персонална служба
Контакт: Јована Милошева Најдовска
Тел: 3 116 328 локал 152
Мобилен: 075 219 946 e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Сметководство
Контакт: Славица Краљевска Јовановска
Teл: 3 116 328 локал 154
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Компјутерски центар / IKNOW
Контакт: Владимир Стефановски
Тел. 078 332 663 e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Библиотека
Контакт: Меланија Шерденковска
Teл: 3 116 328 локал 155
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар