ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

Институт за високоградба

 

д-р Александар Петровски
доцент
раководител на институтот за институт за високоградба
 
д-р Огнен Марина
редовен професор
 
д-р Ана Тромбева Гаврилоска
редовен професор
 
д-р Страхиња Трпевски
редовен професор

д-р Димитар Папастеревски
вонреден професор

м-р Ѓорги Димков
виш лаборант

м-р Сања Аврамоска
асистент
 
м-р Марија Петрова
асистент
 
м-р Теодора Михајловска
асистент
 
м-р Кире Ставров
асистент

 

 

 

 

ИНСТИТУТ ЗА ГРАФИЧКИ КОМУНИКАЦИИ

 

 

д-р Добре Николовски
доцент
раководител на институт за графички комуникации
 
д-р Бојан Каранаков
вонреден професор
 
м-р Филип Ценовски
виш лаборант
 
м-р Лилјана Димевска
асистент
 

 

 

ИНСТИТУТ ЗА АРХИТЕКТОНСКО ПРОЕКТИРАЊЕ

 

 

д-р Тасиќ Саша
вонреден професор
раководител на институтот за архитектонско проектирање
 
 
д-р Митко Хаџи Пуља
редовен професор

д-р Минас Бакалчев
редовен професор

д-р Анета Христова Поповска
редовен професор

д-р Александар Радевски

вонреден професор

д-р Михајло Зиноски
редовен професор

д-р Марија Мано Велевска
вонреден професор
 
д-р Јован Ивановски
вонреден професор
 
д-р Мери Батакоја
вонреден професор
 
д-р Горан Мицковски
вонреден професор
 
м-р Александар Петановски
асистент
 
м-р Благоја Бајковски
асистент
 
м-р Димитар Крстевски
асистент
 
м-р Јана Брсакоска
асистент
 
м-р Теа Дамјановска
асистент
 
м-р Дарко Драгановски
асистент

 

 
 
 

ИНСТИТУТ ЗА УРБАНИЗАМ

 

д-р Јасмина Сиљановска
редовен професор
раководител на институтот за урбанизам
 
редовен професор

д-р Дивна Пенчиќ
редовен професор

д-р Слободан Велевски
вонреден професор
 
м-р Ана Рафаиловска
асистент
 
м-р Елена Андонова
асистент

 

 

ИНСТИТУТ ЗА ЗАШТИТА НА ГРАДИТЕЛСКОТО НАСЛЕДСТВО, ИСТОРИЈА НА АРХИТЕКТУРАТА И УМЕТНОСТ

м-р Елизабета Аврамовска
редовен професор
раководител на институтот за заштита на градителското наследство, историја на архитектурата и уметност
 
д-р Елизабета Касапова
редовен професор

м-р Наташа Милованчев
редовен професор

дАна Ивановска
вонреден професор

м-р Михајло Стојановски
асистент