ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

Упатство за најава и имплементација на предавања во iLearn системот

во платформата moodle.

 

PDF 

 

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Slide1

Упатство за Reset на лозинка на IKNOW и Office365 Finki

Појдете на нашата веб страна

www.arh.ukim.edu.mk

AFS2

И кликнете на иконата за E-Mail во горниот десен агол на вашиот претражувач

Ќе ви се отвори нов прозорец со најава на Microsoft.com

Login

Со клик на копчето LogIN ќе се најавите на Office 365 на серверите преку ФИНКИ Акаунтот

со вашиот кориснички профил ( име.презиме@arh.ukim.mk )

Login1

Доколку лозинката ви е валидна тогаш ќе ги добиете сите веб апликации на вашиот екран

Login2

Во случај системот да не ви ја валидира лозинката ќе морате да пристапите кон процес за ресет на лозинката

Кликнете на полето во десната страна на Заборавена лозинка

Login3

Ќе ви се отвори нов прозорец каде треба да го внесете вашето корисничко име

( име.презиме@arh.ukim.mk ) со кое сте регистрирани на Office365 FINKI.

За неколку минути ќе ви биде пратена порака на вашиот.

МАСТЕР E-MAIL ( презиме.име@arh.ukim.edu.mk).

Login4

 

Најавете се на нашата веб страница

www.arh.ukim.edu.mk

AFS

Во горниот десен агол имате линк до е-маил серверот кој сега е на MIcrosoft.

со десен клик на иконата ќе одберете опција Open link in incognito tab

Отворете го сандачето за електронска пошта OutLook

Пронајдете ја пораката од ФИНКИ за ресет на лозинка

Ресетирајте ја лозинката и најавете се на порталот на почетокот на процедурата

Ви пожелувам пријатна работа.

Vladimir Stefanovski d.i.a.
SystemAdmin Iknow Admin webMaster AFS
tel. 023111632/222 mobtel. 078332663

 

 

ЕЛЕКТРОНСКИ БИБЛИОТЕКИ 

Бесплатни анти вирусни пакети

avastaavgavira bdmbmcpanda

Бесплатен софтвер: PhotoShopCloud

LibreOffice 4.2.3.3 za Windows, hdtpro

LibreOffice 5.1.2 za Windows, Nnnnnn

Конвертор за македонска подршка за Office 2007

Македонски фонтови Mtimes, Mswitz, Mtim, Mgar, FontoviRektorat

AcronicsBootCD.zip  7zip.zip KirilicaKonverter

ScanSpyware , Serial 5426-7451-2543 SpyData  ScanSpyData KVRT SS
SpywareTerminator, AntiMalwarecombofix, testdisk ACRO

Касперски алатки: KidoRemover,  KasperskyVirusRemovalTool,

Kaspersky KIS2015, KasperskySmallOficeSecurity_9_1_0_59, toj

PDFdriver, DOT.NET Framework                                      MiniXP

RadioChack Windows7SP132 WinXPSP3

PDF OnLine Editor = https://www.pdfbuddy.com/

LightShot  FirefoxInstaler

TestDisk     FreeCam8   VideoConverter    RemoteDesktopAnyDesk

HTML5Book.pdf KVRT.zip CannonSCANNER

Photopea

 

 

 

 

 

Kaspersky Removal Tools (FREE)

 

WildfireDecryptor Version 1.0.0.2 Updated 24.08.2016   ZIP,2.67 MB

TDSSKiller Version 3.1.0.15 Updated 18.04.2017   ZIP,4.6 MB EXE,4.69 MB

RectorDecryptor Version 2.7.0.0 Updated 07.12.2015   ZIP,782 KB EXE,898 KB

RakhniDecryptor Version 1.21.2.1 Updated 14.06.2017   ZIP,5.08 MB

RannohDecryptor Version 1.9.6.1 Updated 26.01.2017   ZIP,577 KB

ScatterDecryptor Version 2.0.0.1 Updated 02.12.2015   ZIP,1.43 MB

XoristDecryptor Version 2.5.1.0 Updated 12.08.2016   ZIP,651 KB EXE,783 KB

ShadeDecryptor Version 1.1.0.2 New 29.06.2016   ZIP,1.37 MB

CapperKiller Version 1.0.12.0 Updated 07.12.2015   ZIP,434 KB EXE,554 KB

KidoKiller Version 3.4.15 Updated 07.12.2015   ZIP,212 KB EXE,288 KB

FippKiller Version 1.0.3 Updated 07.12.2015   ZIP,165 KB EXE,242 KB

SalityKiller Version 1.3.7.0 Updated 07.12.2015   ZIP,212 KB EXE,288 KB

VirutKiller Version 1.0.12.0 Updated 07.12.2015   ZIP,179 KB EXE,255 KB

XpajKiller Version 1.6.7.0 Updated 07.12.2015   ZIP,204 KB EXE,281 KB

ZbotKiller Version 1.3.1.0 Updated 07.12.2015   ZIP,160 KB EXE,239 KB

RadminerFlashRestorer Version 1.0.1 Updated 07.12.2015   ZIP,207 KB EXE,301 KB

Kabasiji Version 12.0.0.21 Updated 07.12.2015   ZIP,230 KB EXE,491 KB

Kabasigi Version 1.2.3 Updated 07.12.2015   ZIP,141 KB EXE,217 KB

ScraperDecryptor Version 1.0.0.2 Updated 07.12.2015   ZIP,573 KB EXE,459 KB

PMaxKiller Version 1.0.2 Updated 07.12.2015   ZIP,152 KB EXE,237 KB

DigitaCure Version 1.3.0.2 Updated 07.12.2015   ZIP,98.9 KB EXE,240 KB

CleanAutoRun Version 1.2.1.0 Updated 07.12.2015   ZIP,89.5 KB EXE,138 KB

Kaspersky Virus Removal Tool Version 15.0.19.0 Updated 18.02.2015   EXE,128 MB

Kaspersky Rescue Disk + WindowsUnlocker Version 1.2.2   ISO,309 MB

Flashfake Removal Tool Version 1.1   ZIP,169 KB

CoinVaultDecryptor Version 1.0.0.4 Updated 12.01.2017   ZIP,1.16 MB

 

Microsoft Licence Office 2016

PDF

hd

AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар