ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

 

 
 
4
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ЗНАЧЕЊЕТО НА ЦРТЕЖОТ И ПРОСТОРОТ ВО НЕГО
13.10.2016 (четврток) во 19ч.- читална на библиотека
don kihot
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
6.10.2016 (четврток) во 19ч.- читална на библиотека
 
 
 
 
close-to-eden- Urga
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
03.XII.2015 (четврток) во 18ч.- читална на библиотека
Проекција на филмот „Урга“ од Никита Михалков
 
 
sunstroke
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
25.XI.2015 (среда) во 18ч.- читална на библиотека
Проекција на филмот „Сончаница“ од Никита Михалков
 
 
 
 
 
KireAmer
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
12.XI.2015 (четврток) во 19ч.- читална на библиотека
За мојот престој во САД 
(цртежи, фотографии, значење на престојот)
 
chaplin the gold rush boot-jpg
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
СРЕДБА СО ЧАРЛИ ЧАПЛИН.
БИБЛИОТЕКА,19.05 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
gaudi4
 
Peter Z
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМ ЗА ТВОРЕШТВОТО НА АНТОНИ ГАУДИ И ПЕТЕР ЦУМТОР.
БИБЛИОТЕКА,12.05 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
WHIPLASH
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ПРОЕКЦИЈА НА WHIPLASH ИГРАН ФИЛМ
БИБЛИОТЕКА,05.05 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
PicasoDok 
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ТАЈНАТА НА ПИКАСО-ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ
БИБЛИОТЕКА,28.04 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
picassoguernica
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ПАБЛО РУИЗ ПИКАСО (1881-1973), ГОЛЕМ ИСТРАЖУВАЧ, ЕКСПЕРИМЕНТАТОР И ПОСТОЈАНО СВОЈ.
БИБЛИОТЕКА,21.04 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
Teatar
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ТЕАТАРОТ КАКО АРХИТЕКТОНСКА КРЕАЦИЈА
БИБЛИОТЕКА,07.04 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
Gogen
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ИГРАН ФИЛМ ЗА ПОЛ ГОГЕН, ТВОРЕЦ КОЈ ГИ ОТВОРИ ПАТИШТАТА КОН „МОДЕРНОТО“ СЛИКАРСТВО.
БИБЛИОТЕКА,31.03 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
VanGogh
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
НА 24.III.2015 НА АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ „ДОАЃА“ ВИНСЕНТ ВАН ГОГ И ЌЕ ЈА ПОКАЖЕ СВОЈАТА ЖЕД ЗА ЖИВОТ.
БИБЛИОТЕКА,24.03 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 
 
TURNERSLAVESHIP
ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ
ВИЛИЈАМ ТАРНЕР- ЖИВОТ И ДЕЛО
БИБЛИОТЕКА,17.03 /ВТОРНИК/,19:00Ч.
 

Cross stitch detail

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

КРСТОТ И СВЕТЛИНАТА (ДЕНЕС)

БИБЛИОТЕКА,10.03 /ВТОРНИК/,19:00Ч.

Ida-01

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

ОСКАР ЗА ,,ИДА" НАЈДОБАР ФИЛМ

БИБЛИОТЕКА,03.03 /ВТОРНИК/,19:00Ч.

david

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

ФИГУРАТА И НЕЈЗИНОТО ЗНАЧЕЊЕ ВО ЛИКОВНАТА УМЕТНОСТ

АТЕЉЕ, 26.02 / ЧЕТВРТОК /, 12:30 Ч.

1

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

Студиото како форма на проект
архитектура и пејсаж

001

Тицијан- смртта на Aхетатон

002

Ел Греко- погребот на грофот од Оргаза

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

Улогата на учителот во откривањето на личноста на ученикот

 

 

Georgievski1

ФАКУЛТАТИВНА НАСТАВА СО ПРОФ. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВСКИ

Прилозите ќе бидат прикажани од серијалот "Моќта на уметноста" од Сајмон Шама-ББС

Eden Roditeл Konecna