ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

 

teams

ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
 
Теории во проектирањето
Архитектонска композиција 2
Градежни материјали
Архитектонска графика
Селектирани теми од индустриски објекти
Селектирани теми од стопански објекти
Селектирани теми од јавни објекти
Селектирани теми од областа на станбени објекти
Селектирани теми од објекти за колективно домување 
Архитектонска критика
Уметноста на новото време
Индустриски дизајн
Графички дизајн
Дизајн на мебел
Одржлив урбан развој
Планирање на градскиот сообраќај
Урбана реконструкција
Пејзажна архитектура
Визии за современиот град
Урбана социологија
Интегрирана заштита на градителско наследство
Архитектура и животна средина
Енергетска ефикасност на објекти
Соларна архитектура
Селектирани теми од информатички технологии во архитектурата
Ликовно изразување 2
Пластично обликување 2
Сценографија
Перспектива
Компјутерски помогнато архитектонско проектирање / CAAD II
3D Моделирање II
Моделарство
Фотографија
Видео и мултимедијално претставување
Англиски јазик
Естетика
Архитектонско истражување во областа на објекти за масовна посетеност