ArhUkim
АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ СКОПЈЕ
УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

 

 

 

Најава Зачлени

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

Упатство за најава и аплицирање на нови корисници на IKNOW, OFFICE365 и TEAMS.

За да можете да се најавите на OFFICE 365 и Microsoft TEAMS, ќе мора да ја поминете процедурата за аплицирање по следните чекори:

Почетокот секако почнува со внесување на вашите податоци
Име, Презиме, Телефон за контакт, е-маил адреса и место на живеење
од вашиот администратор на системот.

чекор 1:

Со активирање на вашиот пребарувач ја повикувате веб страната на Архитектонскиот факултет во Скопје www.arh.ukim.edu.mk

 

1

 

Во горниот десен агол повикајте го линкот за IKNOW.
Најавата ја финализирате со повикување на линкот заборавена лозинка

 

2

 
На вашиот е-маил ќе добитете порака за ресет на лозинка
На секои 30 дена ќе мора да ја ресетирате лозинката.
Откога ќе се најавите и системот успешно ги прифати вашите податоци, одјавете се од IKNOW

 

чекор 2:

Сега најавете се на веб страната https://servisi.ukim.mk/

 

3

 

На линкот /// најавете се /// ќе продолжите со процедурата за администрирање на вашиот кориснички профил.

 

4

 

На линкот /// го заборавив корисничкото име ///, на вашата Е-маил адреса ќе го добиете вашето корисничко име како Е-маил адреса, кое воедно е ваша нова Е-маил адреса на системот OFFICE 360 на ФИНКИ. Во полето Е-маил поставете ја вашата приватна Е-маил адреса.

 

5

 

На линкот /// Заборавена лозинка /// ќе можете да ја ресетирате лозинката за OFFICE365 и TEAMS.
Повторно ќе добиете линк на вашата приватна Е-маил адреса кој истекува за 30 минути.

 

чекор 3:

Сега вашата апликација за системот е завршена.
Со најава на системот со вашето корисничко име и лозинка влегувате во OFFICE365.

 

7

 

Горе десно на 9-те квадратчиња ги имате сите апликации во клауд опкружување.
Тука секако е и иконата за TEAMS.
Ви пожелувам пријатна работа.
 
 
 
Vladimir Stefanovski d.i.a.
SystemAdmin Iknow Admin webMaster AFS
tel. 023111632/222 mobtel. 078332663
 
 
AFMAP

За факултетот

Деканат
Институти
Историјат
Контакт
Правни акти и документи
Пријатели
A.F. е мој избор
Финансии

 

 

 

 

 

Студии

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии
Студентска служба
Студентски организации

 

 

 

 

 


 

 


Уписи

Додипломски студии
Магистерски студии
Докторски студии

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадар

Административен кадар
Наставен кадар