arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

 thumbnail poster predavanje Emil Jurcan

Предавање „Реконструкција на римскиот театар во Пула“
четврток 6-ти април 2023 во 12:00 часот
онлајн преку платформата MS Teams

линк до предавањето

Read more: Предавање „Реконструкција на римскиот театар во Пула“

Kolokviumi20231

Фотографии од отворањето на архитектонската изложба Скопје:

нови индустрии на стари локации, отворена на 17.3.2023 година во Галерија 2 во Младинскиот културен центар.

Изложбата ќе биде отворена до 30.3.2023 година.

Фотографиите се на Маја Јаневска.

Архитектонска изложба „Скопје: нови индустрии на стари локации“

Read more: Архитектонска изложба „Скопје: нови индустрии на стари локации“

Ran550

Почитувани,

Ве покануваме на јавното предавање на Ран Голдштајн од Bar Ilan Center for Smart Cities од Рамат Ган, Израел со наслов “Why do we have only smart (ass) cities?.Предавањето ќе се одржи во вторник, 14.03.2023 година, со почеток во 19.00 часот во амфитеатарот на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој е член на Центарот за паметни градови Бар-Илан, одговорен за сложени соработки кои бараат креативност и размислување надвор од рамката. Исто така е активен и во обезбедување на консултантски услуги за технолошки компании за адаптација на производи и стратегии за развој на бизнисот, реализира предавања и работилници за промовирање на иновациите, одржливоста и паметните градови.

 

1 POSTER-GAZMEND1

Почитувани,
Ве покануваме на јавното предавање на Газменд Ајруловски од Intelligent Network Solutions со наслов Digital Twin Concepts. Предавањето ќе се одржи во четврток, 09.03.2023 година, со почеток во 19.00 часот во амфитеатарот на Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.
Газменд Ајруловски е извршен директор со повеќе од 20 години работно искуство кој сè уште сака да пишува кодови. Инженер во срцето, љубител на стари рачни часовници со посебна врска со шахот и кошарката. Тој е ко-основач на INS, софтверска компанија која испорачува извонредност во ГИС уште од 2007 година.
Архитектонски факултет Скопје

PLAKAT-JADRO 06.02.23

1
2
3
  

Raspored2023

KonecnaVtorCiklus2023

PreliminarnaVtorCiklus23

  

Фотографии од отворањето на 21. Изложба на архитектонски студија – ИАС 21 на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Изложбата се отвори на 15 февруари 2023 година. Автор на фотографиите е Мила Гавриловска

Постер 2023 1

 

StudentEducation

Atelier Emona

logo ambasada

Конкурс за изработка на лого по повод 30-годишнина од дипломатските односи меѓу Италија и Северна Македонија

Democracy10

KonkursOkta

 
poster
 
Plakat
Konkurs2023
Konkurs2023 1 
 
 

SHARE Skopje 2022 - Poster A4 - updated 01.11.2022

 

 
 
IDD2022-2
IDD5
IDDlink
IDDlinkReg

RockProject

logo-orizzontale-1320x250

Conference call Tallinn slika

 

NextBuilt

DaysOfOris21

fluid-9---profile-picture-fb-ig

 

ELEVATE INFO

facebook instagram

SwitzerlandConference

Swiss Government Excellence Scholarships for the Academic Year 2022/2023
Postdoctoral Scholarships
PhD Scholarships
Research Fellowship 

INDIS2021

thumbnail image001

Повеќе информации за конкурсот

Erasmus

КОНКУРС - ПРОГРАМА ЕРАЗМУС+

ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ

за академската 2021/2022 година