arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

 

Prezentacija Eindhoven objava 2a

Добри градски практики #2 :

Живите лаборатории на Ајндховен

Best Practices: Living Lab Eindhoven

Ве покануваме на втората презентација од сесијата „Добри градски практики“, како дел одактивностите на Скопската жива градска лабораторија (SkULL) во непосредна организација на Град Скопје и Архитектонски факултет Скопје при УКИМ,

во рамките на проектот ROCK*, кога гостинката Маријане Вилемсен ќе ги претстави искуствата на живите лаборатории во Ајндховен како како приод и модел за регенирање на делови од градот и за редефинирање на градот, како целина, во центар на технолошки иновации и креативност.

Презентацијата ќе се одржи на ден 20.11.2019 година (среда), со почеток во 12 часот, во просториите на

Скопската жива градска лабораторија што се наоѓаат во Европската улица бр.11

Гостувањето на Град Ајндховен ќе биде дополнето со изложба во просториите на Скопската жива градска лабораторија* ROCK проектот, чиј полн наслов е „Регенерација и оптимизација на културното наследство во градови базирани на креативност и знаење“, е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата Хоризонт 2020 и во неговата реализација учествуваат Градот Скопје и Архитектонскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Добри градски практики #2 :

Живите лаборатории на Ајндховен

Best Practices: Living Lab Eindhoven

 

Ве покануваме на втората презентација од сесијата „Добри градски практики“, како дел од активностите на Скопската жива градска лабораторија (SkULL) во непосредна организација на Град Скопје и Архитектонски факултет Скопје при УКИМ, во рамките на проектот ROCK*, кога гостинката Маријане Вилемсен ќе ги претстави искуствата на живите лаборатории во Ајндховен како како приод и модел за регенирање на делови од градот и за редефинирање на градот, како целина, во центар на технолошки иновации и креативност.

 

Презентацијата ќе се одржи на ден 20.11.2019 година (среда), со почеток во 12 часот, во просториите на Скопската жива градска лабораторија што се наоѓаат во Европската улица бр.11

Гостувањето на Град Ајндховен ќе биде дополнето со изложба во просториите на Скопската жива градска лабораторија* ROCK проектот, чиј полн наслов е „Регенерација и оптимизација на културното наследство во градови базирани на креативност и знаење“, е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата Хоризонт 2020 и во неговата реализација учествуваат Градот Скопје и Архитектонскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.