arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

 

III ДЕМИРХИСАРСКА ЛЕТНА ШКОЛА 2019

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14a
15a
16a
17a
18a
19a
20a
21a
22a
23a
24a
25a
01/25 
start stop bwd fwd

 

III ДЕМИРХИСАРСКА ЛЕТНА ШКОЛА 2019

Архитектонскиот факултет во Скопје и оваа година зема учество на Демирхисарската летна школа која по трет пат ја организира Општината Демир Хисар, манастирот Св. Јован Претеча – Слепче со поддршка на Министерството за култура.

Работата на Школата беше организирана во неколку секции: Археологија, Архитектура, Дизајн на мебел и ентериер, Теологија и Историја на уметност. Учесници од Архитектонскиот факултет беа студентите Бојана Тоневска, Јордан Лазороски и Кристијан Арсовски под раководство на вонр. проф. д-р Елизабета Касапова. Оваа година архитектите ги истражуваа архитектонските, уметничките но и природните вредности на неколку села во Демир Хисар. Резултатите се изненадувачки во однос на обемот и квалитетот на културното наследство со кое располага овој крај. Истражувањето на секцијата Архитектура во соработка со колегите од Историја на уметноста и Дизајн на мебел и ентериер беше исклучително плодно и збогатено со нови откритија за архитектурата и уметноста во Македонија.

 

Повеќе информации на:
facebook  Demirhisarska Letna Skola

http://www.demirhisar.gov.mk