arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

iknow

menu

menuB

17 09 otvorenden 2 poster

ПОКАНА ЗА ОТВОРЕН ДЕН #2 ВО СКОПСКАТА ЖИВА ГРАДСКА ЛАБОРАТОРИЈА (SKULL)

Почитувани,

Ве покануваме да присуствувате на вториот Отворен ден што го организира Скопската жива градска лабораторија (SkULL) во непосредна организација на Градот Скопје и Архитектонскиот факултет при УКИМ

како дел одROCKпроектот*. Во рамки на Отворениот ден #2 ќе бидат презентирани можностите за делување што ги отвора постоењето на Скопската жива градска лабораторија (SkULL) и разменети мислења за можните начини за решавање на проблемите и идниот развој со најразличните креативни индустрии. Мислењата и сугестиите, воедно треба да им послужат на институциите во планирањето на идните активности.


Ве очекуваме во вторник, 17.09. во 11 часот, во просториите на Скопската жива градска лабораторија што се наоѓаат во Старата скопска чаршија - Европската улица бр.11

* ROCK проектот, чиј полн наслов е „Регенерација и оптимизација на културното наследство во градови базирани на креативност и знаење“, е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата Хоризонт 2020 и во неговата реализација учествуваат Градот Скопје и Архитектонскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.