arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

 

SkULLS

ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА ВО SkULL ВО СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА
СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА ВО МИНАТОТО
Ве покануваме да ја посетите изложбата на стари фотографии „ Старата скопска чаршија во минатото“.

Изложбата е реализирана во соработка со Музејот на Град Скопје, а е во непосредна организација на Скопската жива градска лабораторија (SkULL), Градот Скопје и Архитектонскиот факултет при УКИМ, и е дел од ROCK проектот кој е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата Хоризонт 2020. Изложениoт фотоматеријал за овој исклучителен просторен, социјален и мемориски дел од градот е дел од архивата на Музејот на Град Скопје.

Изложбата ќе биде поставена во просториите на Скопската жива градска лабораторија- која се наоѓа на Европска улица бр.11 во Старата скопска чаршија, од 4.07-4.09.2019.
Ве очекуваме!
Срдечно,
SkULL - Скопска жива градска лабораторија