arh    UKIM-znak10

FACULTY OF ARCHITECTURE SKOPJE
SS. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJE

 

Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

instagram twit facebook ilearn mail

iknow

menu

menuB

 

PokanaCipan

Ни причинува особена чест и задоволство да Ве поканиме на прославата на јубилејот „100 години од раѓањето на Борис Чипан“. 
Прославата на јубилејот ќе се одржи во четврток, 05 јули, 2018 година во вила Уранија, МАНУ во Охрид. Прославата ќе започне во 12.00 часот со следната програма:


Дневна сесија
12.00 – 12.30   Поздравен говор 
             - Проф.д-р Јован Стојановски,Градоначалникот на општина Охрид 
             - Академик Газанфер Бајрам, МАНУ
             - Проф.д-р Огнен Марина,Декан на Архитектонски факултет, УКИМ
12.30 – 13.15   Предавање од проф.д-р МихаилчоТокарев
13.15 – 14.00    Предавање од проф.д-р Мартин Гулески и проф. д-р Михајло Волканов
14.00 – 14.30   Заклучоци
14.30 – 20.00   Пауза
Вечерна сесија
20.00 – 20.30   Отварање на изложбата
             - Проф.д-р Јован Стојановски,Градоначалникот на општина Охрид 
             - Академик Газанфер Бајрам, МАНУ
             - Фросина Зафировска, Директор на Музејот на Град Скопје
20.30 – 21.30   Коктел